Известие

Collapse
No announcement yet.

ремонтен комплект вариатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ремонтен комплект вариатор

колеги кажете от къде да купя ремонтен комплект за вариатора на 156,от стара загора съм

Можеш да си поръчаш онлайн, 12лв. е комплекта.
    Alfa 156
    ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
    sigpic

Comment

Не е зле и да попрочетеш какви са мненията във форума, защото ремонтния комплект оправя нещата само в някои случаи...

Comment

наясно съм и се мисля дали да купувам нов вариатор от ebay или само ремонтен комплект,ако знаете дайте сайт,благодаря

Comment

140 евро от Гърция + 12-15 евро за куриер,на тия 140 евро мога да ползвам 10% отстъпка.......
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Ако така или иначе си решил да слагаш ремонтен комплект, обади се на някой от телефоните в подписа ми, имаме някакво решение, а и ти поне си от СТЗГ.......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Колеги, може ли едно кратко обяснение - ремонтния комплект препоръчва ли се, кога, защо, нещо специфично и кога не се препоръчва. Моля знаещите с опит за отговор, а не лаици.
              Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
              0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                Колеги, може ли едно кратко обяснение - ремонтния комплект препоръчва ли се, кога, защо, нещо специфично и кога не се препоръчва. Моля знаещите с опит за отговор, а не лаици.
                Много живо те заинтересува този въпрос. Тази, която продаваш да не е за ремонт на вариатор?
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                  Много живо те заинтересува този въпрос. Тази, която продаваш да не е за ремонт на вариатор?
                  Не, определено. Днес и сменям компресора и цената се вдига. Когато я купих вариаторът потракваше, но маслото беше кошмар. С новото масло 20К всичко си е на мястото. Но тази тема - Вариатор и резервен комплект - се дъвче от много време и все без единнo становище. Та затова. А и аз имам няколко Алфонсчета, все с вариатори, а и всички се продават по default.
                  Last edited by NightRider; d.m.y г., 08:32. Основание: допълнение
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                    До сега на 5 вариатора съм сложил ремонтен комплект и в шлиците не е имало видимо износване. Исносването е аксиално накорпуса на вариатора. И пластмасовата шайба се слага за да уплътни. Оригинално тази шайба я няма. Но и тя се износва после. Ако някой се чуди да слага ли ремонтен комплект моя съвет е да се купува нов вариатор. Не си струва да се отваря мотора вскеи път когато се разтропа и да се сменя шайбата. Резбите на втулките на лагерите са много крехки и се късат лесно, особено ако някой преди теб е стягал на ръка. После голям ешкън. Търси по дълги болтове, лепило, глупости.
                    ...
                    Колкото по-малко пъти се отваря мотора толкова по-дълго живее според мен.
                    Мисля, че този човек знае какво говори.
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Много труд с краткотраен или никакъв ефект, моето тракало отдавна замина в кофата.
                      sigpic
                      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        Много труд с краткотраен или никакъв ефект, моето тракало отдавна замина в кофата.
                        Това мнение надделява. А не си спомням, май от 2001 сменят вариаторите точно по тази причина. На 156 ми дето е TS като я купих вариаторът тракаше. След смяната на масло и на нея заспа. Но аз превантивно си слагам една добавка за вискозитета и няма проблем и с трите Алфи. А едната е с два гада
                        Last edited by NightRider; d.m.y г., 09:12. Основание: допълнение
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider
                          ...
                          Тази глупост можеше да си я спестиш, недей да създаваш интриги и да коментираш кой с кой се дръглил, ами хубаво му прочети поста, защото с този пост темата почти се изчерпва!

Originally Posted by oem
                          До сега на 5 вариатора съм сложил ремонтен комплект и в шлиците не е имало видимо износване. Исносването е аксиално накорпуса на вариатора. И пластмасовата шайба се слага за да уплътни. Оригинално тази шайба я няма. Но и тя се износва после. Ако някой се чуди да слага ли ремонтен комплект моя съвет е да се купува нов вариатор. Не си струва да се отваря мотора вскеи път когато се разтропа и да се сменя шайбата. Резбите на втулките на лагерите са много крехки и се късат лесно, особено ако някой преди теб е стягал на ръка. После голям ешкън. Търси по дълги болтове, лепило, глупости.
                          ...
                          Колкото по-малко пъти се отваря мотора толкова по-дълго живее според мен.
                          Last edited by tonov; d.m.y г., 16:56.
                          156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                            Не, определено. Днес и сменям компресора и цената се вдига. Когато я купих вариаторът потракваше, но маслото беше кошмар. С новото масло 20К всичко си е на мястото. Но тази тема - Вариатор и резервен комплект - се дъвче от много време и все без единнo становище. Та затова. А и аз имам няколко Алфонсчета, все с вариатори, а и всички се продават по default.
                            Колега, след като си претенциозен и можеш да разграничиш кой е лаик и би трябвало и да си отговориш на въпроса.А ако не можеш просто чети отговорите си прави изводите.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Колега, след като си претенциозен и можеш да разграничиш кой е лаик и би трябвало и да си отговориш на въпроса.А ако не можеш просто чети отговорите си прави изводите.
                              юНе ме разбра, аз мога да различа кой е, но защо трябва да се пише излишно ми е идеята
                              156 1.8TS 16V (01.2001)
                              0879369082

Comment

Working...
                              X